Благотворителна дейност на Валтроник/Валелектрик в иновативна социална сграда

7.02.2017

Проектът е изготвен с  благотворителна цел  и е предназначен да служи за ученическо общежитие към 153-то специализирано спортно училище „Неофит Рилски“, квартал „Надежда“ гр.София.

Жилищната двуетажна сграда е изградена от 12 морски контейнери и разполага с 8 апартамента, а капацитетът и е до 42 обитатели. Проектът е реализиран и съгласно изискванията за достъпна среда за хора с увреждания, като единият от апартаментите е изцяло предназначен за хора с увреждания. 

Сградата  е дарена безвъзмездно на училището в подкрепа на млади и талантливи хора,както и  други ученици имат правото да я ползват безплатно.

Проектът е разработен от архитектурно студия ПАМ Консулт и Контрастер, и е реализиран с помощта на дарения (строителни материали, мебели, услуги и финансови средства) от компании, произвеждащи или опериращи на българския пазар.

В този благотворителен проект се включихме  през 2016 година, по покана на Архитектурно студио Контрастер. Ние от Валтроник”/ “Валелектрик  дарихме безвъзмездно 9 броя табла за социалната сграда в полза на бъдещите таланти на България.

От “Валтроник”/ “Валелектрик” ще продължим да си сътрудничим с Архитектурно студио Контрастер  и за бъдещи проекти от благотворителен характер.

  http://www.contraster.net/

https://www.facebook.com/pg/ContrasterArchitecturalDesign/photos/?tab=album&album_id=1268559856545964  


 

« Назад